Trädgårdsrådgivning

Anna-Lena ger råd i samband med anläggning av en trädgård som hon har ritat.

Arkiflora ger goda råd för trädgård

Arkflora ger dig goda råd för din trädgård. Trädgårdsrådgivning innebär till exempel tips på hur du kan utforma dina rabatter eller vilka växter som är lämpliga i den jord som du har i trädgården. Du kan också få råd angående när och hur du beskär trädgårdens buskar.

Råd för att formge trädgård

Behöver du hjälp med nya idéer? Arkiflora ger goda råd för din trädgård, till exempel för formen på gräsmattan, en rabatt eller var du ska lägga dina gångar och trappor? En liten stödmur kan göra att det känns som ett helt nytt rum. Kontakta oss för en trädgårdsrådgivning.

Tips vid val av växter

Du kan få tips på växter som passar det tänkta läget, det vill säga om det är soligt eller skuggigt, torrt eller fuktigt i jorden. Det är också viktigt att ta reda på vilken typ av jord det är, till exempel lera eller sand. Det innebär att om du planterar rätt växt på rätt plats trivs den och därför blir den lätt att sköta om.
Om du inte vill beskära så mycket gäller det att välja växter som inte blir så stora. Det innebär att de har ett kompakt växtsätt eller i alla fall behåller sin form länge utan beskärning.

Problemlösning

Du kan till exempel få råd om när och hur du bör beskära trädgårdens buskar. Du kan även får råd om sjukdomar och skadedjur i trädgården och om kompost, jord och gödsling.

Hur Rådgivningen går till:

  • Trädgårdsrådgivning med hembesök tar ca 2 timmar.
  • Vi går runt i trädgården och tittar på vad som fungerar bra och mindre bra, vilka möjligheter trädgården har. Vi diskuterar också idéer och tankar runt hur du vill ha det. Du gör dina egna anteckningar.
  • Vi sätter oss ner och går igenom dina önskemål mera i detalj.
  • Om det finns tid kvar gör jag enkla skisser utifrån den skalenliga tomtritningen och eventuella bilder som du har förberett och ger förslag på typer av växter som passar.

Trädgårdsrådgivning med hembesök tar 2 timmar och kostar 2200 kr inklusive moms. Därefter debiteras 1000 kr/tim.  Max en timmes restid tur och retur ingår, därutöver 500kr/tim.

Körsbärsblommor

Arkiflora ger fler goda råd för trädgård. Om du vill ha ännu fler goda råd för din trädgård, kan du läsa någon av böckerna som visas under fliken Trädgårdsböcker.