Trädgårdsrådgivning

Former: Behöver du hjälp med nya idéer? Till exempel för formen på gräsmattan, en rabatt eller var du ska lägga dina gångar och trappor? En liten stödmur kan göra att det känns som ett helt nytt rum. Kontakta oss för en trädgårdsrådgivning.

Växter: Du kan få tips på växter som passar det tänkta läget, det vill säga om det är soligt eller skuggigt, torrt eller fuktigt i jorden eller vilken typ av jord det är. Med rätt växt till rätt plats trivs de och blir lätta att sköta om.
Om du inte vill beskära så mycket gäller det att välja växter som inte blir så stora, har ett kompakt växtsätt eller i alla fall behåller sin form länge utan beskärning.

Problemlösning: Du kan till exempel få råd om när och hur buskar ska beskäras, om sjukdomar och skadedjur i trädgården och om kompost, jord och gödsling.

Hur det går till:

  • Trädgårdsrådgivning med hembesök tar ca 2 timmar.
  • Vi går runt i trädgården och tittar på vad som fungerar bra och mindre bra, vilka möjligheter trädgården har och diskuterar idéer och tankar runt hur du vill ha det. Du gör dina egna anteckningar.
  • Vi sätter oss ner och går igenom dina önskemål mera i detalj.
  • Om det finns tid kvar gör jag enkla skisser utifrån den skalenliga tomtritningen och eventuella bilder som du har förberett och ger förslag på typer av växter som passar.

Trädgårdsrådgivning med hembesök tar 2 timmar och kostar 2200 kr inklusive moms. Därefter debiteras 1000 kr/tim.  Max en timmes restid tur och retur ingår, därutöver 500kr/tim.

Kommentarer inaktiverade.